Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka w mojej wersji
Przygotować niezbędne składniki. Jajka umyć pod bieżąca wodą, włożyć je do garnka i ugotować na twardo prze około 10-15 minut od momentu wrzenia wody . Odcedzić jajka. Obrać jajka ze skorupki i opłukać pod bieżącą wodą w celu usunięcia fragmentów skorupek, przekroić jajka na połowę. Jajka poukładać na półmisku lub talerzyku płaskim. Wykonać sos, w tym celu majonez połączyć w miseczce z jogurtem naturalnym i czosnkiem granulowanym lub świeżym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wymieszać dokładnie składniki. Jajka układać na szynce, a następnie połówki jaj przykryć powstałym sosem. Koperek i szczypiorek dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i drobno posiekać. Posypać jajka. Oprószyć solą i pieprzem do smaku oraz papryką mieloną.