Sposób przygotowania:
Wielkanocne roladkiI
1. Mięso myję osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz paprykę drobno pokrojoną. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut. Następnie studzę i łączę z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
II
3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
III
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
IV
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.
ciasteczka