Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Wielkanocne roladki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.

Wielkanocne roladki

Składniki:

Wielkanocne roladki

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne roladki

I

Wielkanocne roladki
Przygotowanie mięsa, mięso krojmy w plastry, rozbijamy, doprawiamy. Przygotowanie farszu do faszerowania roladek mięsnych.

1. Mięso myję osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz paprykę drobno pokrojoną. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut. Następnie studzę i łączę z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.

II

Wielkanocne roladki
Nakładanie farszu na mięso.

3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.

III

Wielkanocne roladki
Zwijanie mięsa, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju z każdej strony.

4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.