Sposób przygotowania:
Wielkanocny cytrynowy baranek1. Ciasto
Masło utrzeć z cukrem na puch, ciągle miksując dodać jajka i dalej miksować.
ETAP 2:
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Całość dokładnie wymieszać.
ETAP 3:
Przełożyć do natłuszczonej formy baranka i piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 35 minut .
2. Masa śmietanowa
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dalej miksując dodać mascarpone oraz wcześniej namoczoną i rozpuszczoną w mleku żelatynę. Masę śmietanową dokładnie wymieszać i obsmarować baranka. Następnie masę przełożyć do szprycy z okrągłą końcówką i udekorować baranka. Z masy i lukru zrobić oczy, buzię a z migdałów uszy.
jaga85