Sposób przygotowania:
Wielowarzywna zupa z jabłkiemPierwsyz etap:
Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy włoszczyznę i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w dużo kostkę. Parówki kroimy w mniejsze kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Drugi etap:
Na oliwie przesmażamy parówki. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę, jabłko i paprykę. Chwilę całość smażymy co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy tymianek.
Trzeci etap:
Śmietanę mieszamy z mąką. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Gotujemy ok 5 minut.
Smacznego!