dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Wielowarzywna zupa z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ciekawa zupa z papryką, włoszczyzną, parówkami i jabłuszkiem. Smaczny, alternatywny posiłek na obiad.

Wielowarzywna zupa z jabłkiem

Składniki:

Wielowarzywna zupa z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna zupa z jabłkiem

Pierwsyz etap:

Wielowarzywna zupa z jabłkiem
Umyte i oczyszczone warzywa kroimy w kostkę.

Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy włoszczyznę i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w dużo kostkę. Parówki kroimy w mniejsze kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny.

Drugi etap:

Wielowarzywna zupa z jabłkiem
Warzywa przesmażamy, a następnie dodajemy bulion.

Na oliwie przesmażamy parówki. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę, jabłko i paprykę. Chwilę całość smażymy co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy tymianek.

Trzeci etap:

Wielowarzywna zupa z jabłkiem
Ugotowaną zupę warzywną zaprawiamy śmietaną.

Śmietanę mieszamy z mąką. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Gotujemy ok 5 minut.
Smacznego!