Sposób przygotowania:
Wielowarzywna zupa z makaronem Mysiuni
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, natomiast ostruganą marchewkę kroimy w cienkie półplasterki - przekladamy do garnka, dodajemy kostki rosołowe i wlewamy zimną wodę - nastawiamy na gaz. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki,natomiast z fasolki szparagowej obrywamy końców, a następnie kroimy ją na krótkie kawalki, obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Liście pora kroimy w dłuższe kawałki, natomiast pozostałą zieleninę drobno siekamy. Po 5 minutach od zagotowania wsypujemy do ziemniaków makaron, a po kolejnych 5 minutach dodajemy kalafior, fasolkę, pomidory oraz pora - gotujemy. Kiedy wszystkie warzywa oraz makaron robią się miękkie dodajemy pozostałą zieleninę i zabielamy zupę śmietaną, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwilę. Gotową zupę rozlewamy na talerze - jest bogata w witaminy :)