Sposób przygotowania:
Warzywne danie z kurczakiem i cukinią
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na około 15 minut do namoczenia. Drobno kroimy. Piersi z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w paski. Smażymy w woku na podgrzanym oleju. doprawiamy przyprawa orientalną. Dodajemy poszatkowaną w piórka cebulę i marchewkę w słupki a następnie drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy oraz słupki cukinii, kapustę, grzyby mun i pędy bambusa. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, kilkoma łyżkami sosu sojowego i około pół szklanki wody. Dusimy pod przykryciem 8-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku sosem sojowym lub/i przyprawa orientalną. Posypujemy świeżą kolendra. Serwujemy z ryżem jaśminowym zabarwionym kurkumą lub makaronem ryżowym.