paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

wieniec z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na kolejne smaczne ciasto

wieniec z rabarbarem

Składniki:

wieniec z rabarbarem

 

 

Sposób przygotowania:

wieniec z rabarbarem
Migdały drobno mielimy. Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy go do migdałów. Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wraz z margaryną, cukrem, cukrem wanilinowym i odrobiną soli ucieramy na pienistą masę. Białka natomiast ubijamy na sztywno. Do masy z żółtkami dodajemy rabarbar z migdałami. Całość mieszamy dokładnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Do gotowego ciasta delikatnie dodajemy pianę. Całość wykładamy do przygotowanej blachy i pieczemy godzinę w 180C

Tagi:

jajko jajka