Sposób przygotowania:
Wieprzowa galareta z natką pietruszki
Do dużego garnka przekładamy nóżki, golonkę oraz mięso, zalewamy wodą (wszystko powinno być przykryte) i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy obrane warzywa oraz ziele angielskie, liść laurowy i około 2 łyżeczki soli - wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod częściowym przykryciem do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości, a nóżki całkowicie się rozgotują, wówczas odcedzamy do garnka wywar który będzie bardzo żelatynowaty, nóżki obieramy, golonko kroimy drobno razem z mięsem, całość siekamy nożem, powstały wywar doprawiamy solą i pieprzem - wywar ma być mocno słony, lubiącym maggi polecam dosmaczyć tą przyprawą, natkę pietruszki siekamy, przekładamy na dno silikonowej formy do babki, nakładamy mięso i zalewamy wywarem, odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.