aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Wieprzowa zapiekanka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zapiekanka z karkówki z pieczarkami

Wieprzowa zapiekanka z pieczarkami

Składniki:

Wieprzowa zapiekanka z pieczarkami

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej bez kości
  • 50 dkg pieczarek
  • 15-20 dkg zółtego sera w kawałku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1,5 łyżki musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowa zapiekanka z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w cienkie plastry. Plastry karkówki lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem i posmarować musztardą. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać plastry mięsa, na to pieczarki i ser. Całość polać keczupem i majonezem. Zapiekać około godziny w temp. 170 stopni.

Tagi:

sery beza ser bezy