michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Wieprzowe kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne kolety idalne na obiad

Wieprzowe kotlety mielone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wieprzowe kotlety mielone

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe kotlety mielone
Mięso mielone, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką, odstawić na 3 godziny do lodówki, w tym czasie przygotować cebule obrać i pokroić w drobną kostka a następnie zeszklić na oleju. Wyjąć mięso z lodówki, do mięsa dodać cebule, oraz kasze mannę wyrobić dokładnie masę mieloną. Następnie formować małe kotleciki, lekko je spłaszczając. Kotlety obtaczać w bułce tartej smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Wieprzowe kotlety mielone
mase mieloną przyprawić solą pieprzem oraz papryką słodką
Wieprzowe kotlety mielone
formować kotlety zwilżonymi dłońmi w kształt koła