Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wieprzowe medaliony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

aromatyczne i pyszne miesko na obiad

Wieprzowe medaliony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowe medaliony

 

  • 50 dag szybki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 3/4 szklanki oleju
  • przyprawa do pieczeni
  • sol i pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowe medaliony
Cebule obieramy i kroimy w talarki - układamy w naczyniu żaroodpornym, mieso kroimy w male, niezbyt grube talarki. Cebulę solimy i pieprzymy, lekko posypujemy przyprawą do pieczenia i polewamy mniejsza częścią oleju. Na niej układamy kawałki mięsa, które obficie posypujemy przyprawa a następnie polewamy olejem. Mięso przykrywamy i pieczemy ok 50 minut w temp 190*
Wieprzowe medaliony
Cebule obieramy i kroimy w talarki - układamy w naczyniu
Wieprzowe medaliony
Cebule obieramy i kroimy w talarki - układamy w naczyniu
Wieprzowe medaliony
Na niej układamy kawałki mięsa, które obficie posypujemy przyprawa
Wieprzowe medaliony
Na niej układamy kawałki mięsa, które obficie posypujemy przyprawa

Tagi:

przyprawy