Sposób przygotowania:
Wieprzowina duszona w sosie
Obieramy i kroimy cebulę. Rozgrzewamy w rondlu olej, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w plastry. Wrzucamy je do rondla i podsmażamy z obu stron.
Podlewamy wodą, tak by przykryło mięso i dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełniamy wodę, aby mięso się nie przypaliło. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, czosnkiem i papryką.
Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Zagotowujemy i podajemy.
Podlewamy wodą, tak by przykryło mięso i dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny. W razie potrzeby uzupełniamy wodę, aby mięso się nie przypaliło. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, czosnkiem i papryką.
Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Zagotowujemy i podajemy.