Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wieprzowina duszona z fasolą szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oddzielone od kości mięso pokroić najpierw w cienkie płaty a potem w długie, cienkie

Wieprzowina duszona z fasolą szparagową

Składniki:

Wieprzowina duszona z fasolą szparagową

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina duszona z fasolą szparagową
Oddzielone od kości mięso pokroić najpierw w cienkie płaty a potem w długie, cienkie słupki. Cebulę pokroić w półkrążki. Oprószone solą i mąką mięso obrumienic na tłuszczu, dodać cebulę, kostkę bulionową, wlać 1 szkl wody, ugotować. Fasolę swieżą oczyścić i ugotować oddzielnie. fasolę konserwową wyjąć z zalewy i dodac do mięsa razem z z pokrajanymi w cząstki lub słupki pomidorami. Po kilku minutach gotowania podprawić potrawę mąką rozmieszaną z mlekiem, przyprawić do smaku papryką i posypać zieleniną. Podawać z dodatkiem ziemniaków lub ryżu na sypko.