Sposób przygotowania:
Wieprzowina słodko-kwaśna z makaronem
Mięso pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na złoto, na rozgrzanej patelni.
Do małego rondla wsypać cukier, dodać ketchup oraz kilka łyżek wody. Dodać ocet i połączyć składniki. Ananasa pokroić w kostkę i wrzucić razem z pędami bambusa do sosu. Dolać do całości ok. ¾ syropu z puszki ananasa, doprawić do smaku. Makaron zalać wrzątkiem, odsączyć i wymieszać z sosem, dodać mięso, połączyć składniki i podawać.
Do małego rondla wsypać cukier, dodać ketchup oraz kilka łyżek wody. Dodać ocet i połączyć składniki. Ananasa pokroić w kostkę i wrzucić razem z pędami bambusa do sosu. Dolać do całości ok. ¾ syropu z puszki ananasa, doprawić do smaku. Makaron zalać wrzątkiem, odsączyć i wymieszać z sosem, dodać mięso, połączyć składniki i podawać.