Sposób przygotowania:
Wieprzowina w jarzębinie
Mięso pokroić w plastry i rozbić (tylko trochę nie tak jak na schabowe)
odsmażyć na rumiano na ostrym ogniu , odłożyć..
w głębokiej patelni przygotować pokrojoną cebulkę, marchewkę i seler w słupki
podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju
podlać szklanką wody, ułożyć nasze mięso posypać solą i przyprawami,
na każdym kawałku ułożyć łyżeczkę jarzębiny
przykryć pokrywką i dusić ok 30-40 min
podawać z ziemniakami i surówką, mizerią itp
odsmażyć na rumiano na ostrym ogniu , odłożyć..
w głębokiej patelni przygotować pokrojoną cebulkę, marchewkę i seler w słupki
podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju
podlać szklanką wody, ułożyć nasze mięso posypać solą i przyprawami,
na każdym kawałku ułożyć łyżeczkę jarzębiny
przykryć pokrywką i dusić ok 30-40 min
podawać z ziemniakami i surówką, mizerią itp
Sarenka
elzbieta8960
luna19
Jarzębine robie sama.. niewiem czy mozna dostac ją w sklepie
a jaki smak? to taka mieszanka smakow slodko-kwasno-gożkawy .. do mięsa super ale moja mama lubi czasem zamiast dżemu :)
poszukam przepis i dodam..bo juz niedlugo jarzębina bedzie dojżała .
msewka
Śliweczka
Jojo