laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Wieprzowina w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam gorąco szybki obiadek

Wieprzowina w jarzynach

Składniki:

Wieprzowina w jarzynach

 

 

  • 1/4 l rosołu 4 ziemniaki
  • 1/4 l wina białego wytrawnego

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w jarzynach
Mięso pokroić w mała kostkę.Cebulę obrać i grubo posiekać.Masło roztopić i podsmażyć mięśo. Dodać cebulę i przyprawić solą pieprzem majerankiem i gałką. Kalarepę marchew seler umyć obrać i pokroic na małe kawałki. Por umyć i pokroić w prążki. Jarzyny i mięso ułożyć warstwowo w rondlu i zalać wywarem.. Wsadzić do piekarnika i piec godzinę w 175 stopniach,Ziemniaki umyć i pokroić na cienkie plastry. Po godzinie dodać ziemniaki i dolać wino. Dusić 30 minut pod przykryciem