Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie pietruszkowym.
Mieso w calosci(potem pokroic) albo pokrojone w kawalki zalac woda w takiej ilosci,aby je zakryla,wrzucic przyprawy i gotowac na wolnym ogniu, pod przykrywka ,az bedzie prawie miekkie.Wtedy dodac pokrojone w plasterki albo polplasterki pietruszki i dusic wszystko do miekkosci,ale tak ,zeby pietruszki sie nie rozpadly.Pare plasterkow wyjac i przetrzec przez sitko.Wymieszac sos.Jesli za rzadki mozna zagescic maka ze slodka smietanka.
Po wylozeniu na talerz mozna posypac natka.
Podawac z ryzem albo pürre ziemniaczanym.
Po wylozeniu na talerz mozna posypac natka.
Podawac z ryzem albo pürre ziemniaczanym.
góralka
eli_555
kasik12
grazka
Mam zdjecie z pietruszka,ale bez wyglada efektowniej.Jak podaje to danko to natka jest tez:-)Uwielbiam pietruszke.