Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie z salsą warzywną
apuste szatkuje raczej grubo niz drobno. Łopatkę kroje na kawałki tak jak na gulasz na niezbyt małe kawałki. Rozgrzewam olej wrzucam na gorący tłuszcz mięso, obsmażam, dodaje posiekaną cebule i czosnek, podsmażam, przyprawiam przyprawą do burrito, mieszam i duszę, aż pojawi się fajny sos z mięsa, podlewam bulionem, dodaję liść laurowy, ziele, pieprz i duszę wszystko jakieś 40 minut. Następnie dodaje kapustę do garnka z mięsem, mieszam, dodaję salsę i sos do taco, pokrojoną w kostkę paprykę, przykrywam i dalej dusze aż mięso całkowicie będzie miękkie i kapusta również (ok 30 minut). Jeśli trzeba to w trakcie tego duszenia można uzupełnić sos wodą lub dolać bulionu. Na koniec doprawiam wg smaku pieprzem, solą lub papryką ostrą i posypuję natką pietruszki.
misia5