MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Wieprzowina z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niepowtarzalny smak wieprzowiny z ananasem.

Wieprzowina z ananasem

Składniki:

Wieprzowina z ananasem

 

  • 700 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w kostkę
  • 1 mała czerwona papryka pokrojona w wąskie paski
  • 1 mała zielona papryka pokrojona w wąskie paski
  • 1 duża cebula drobno posiekana
  • mała puszka krojonych ananasów (zachować syrop)
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • posiekana pietruszka
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z ananasem
W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć wieprzowinę przez kilka minut, dodać cebulę i paprykę. Smażyć na silnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Dodać mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać ananasa razem z syropem. Dusić pod przykryciem jeszcze przez 30 minut na średnim ogniu ciągle mieszając.Przed podaniem posypać pietruszką.