Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Wieprzowina z kurkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczeń palce lizać, idealne mięso dla grzybiarzy.

Wieprzowina z kurkami

Składniki:

Wieprzowina z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z kurkami
Oczyść, umyj mięso. Włóż na patelnię, olej i podsmaż ze wszystkich stron. Następnie przełóż do brytfanny, dodaj masło, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem, przykryj i piec w temp. 200stopnii przez 30minut. Pokrój w talarki cebulę, oczyść kurki.
Pozostałe masło roztop na patelni, podsmaż cebulę i grzyby, a następnie obłóż nimi mięso, podlej pieczeń rosołem i nadal piecz jeszcze 30-40minut.
Miękkie mięso pokrój w plastry i podawaj z grzybami i powstałym sosem.

Smacznego