Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Wieprzowina z migdałami i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolejna potrawa z wieprzowiny

Wieprzowina z migdałami i groszkiem

Składniki:

Wieprzowina z migdałami i groszkiem

 

  • 1/4 szklanki oleju
  • 50 dag chudej wieprzowiny
  • 2 szklanki groszku cukrowego
  • 1 szklanka prażonych migdałów
  • 1/4 szklanki sherry
  • 1 łyżka proszku curry(jest w moich przepisach)
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 4 szklanki ugotowanego ryżu

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z migdałami i groszkiem
mocno podgrzać olej w rondlu szybko usmażyć na nim mięso dodać groszek i migdały i dusić przez 1 minutę wlać sherry i jogurt dodać proszek curry gotować na małym ogniu przez 3 minuty podawać z ryżem