Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wieprzowina z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Krótko podsmażyć w dobrze nagrzanym woku. Wyjąć łyżką cedzakową.

Wieprzowina z woka

Składniki:

Wieprzowina z woka

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z woka
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Krótko podsmażyć w dobrze nagrzanym woku. Wyjąć łyżką cedzakową. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w półtalarki, pokroić na mniejsze części fasolkę. Pokrojone podsmażyć na patelni z mięsa kilka minut na chrupko. Wrzucić mięso, smażyć 3 minuty. Zalać wrzącym bulionem, dodać sos sojowy, doprawić do smaku i gotować ok. 5 minuty, aż wszystkie smaki się połączą.