elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Wieprzowina zapiekana z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wieprzowina z kapustą

Wieprzowina zapiekana z kapustą kiszoną

Składniki:

Wieprzowina zapiekana z kapustą kiszoną

 

  • Mięso wieprzowe około50dkg,może być z kością
  • 5 dkg. smalcu
  • 5 dkg cebuli
  • papryka słodka(sypka)
  • 80 dkg. kapusty kiszonej
  • 30-35 dkg.pomidorów lub przecier ,
  • pieprz
  • sól,
  • liść laurowy.

Sposób przygotowania:

Wieprzowina zapiekana z kapustą kiszoną
Wieprzowinę pokroić ,usmażyć na mocno nagrzanym smalcu,potem włożyć dorondla.Cebulę pokroimy drobno dodać paprykę zasmażyć na tłuszczu który zostałna patelni ,dodać mięso.Następnie kiszoną kapustę ,wymieszać i dodać tyle wody żeby pokryć mięso.Gotujemy nie przykrywając ,pod koniec dodać przyprawy .pomidory można udusić osobno i przetrzeć następnie rozprowadzić w zimnej wodzie Miękką potrawę przełożyć dożaroodpornego naczynia,w którym zapieczemy ,dodać rozrzedzony przecier pieprz ,wymieszać, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiec . Można podać z ziemniakami