cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Wieprzowina zapiekana z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zapiekana wieprzowina

Wieprzowina zapiekana z majonezem

Składniki:

Wieprzowina zapiekana z majonezem

 

  • 0,5 kg schabu bez kości,
  • 200 g żółtego sera,
  • 3 – 4 cebule,
  • majonez,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej roślinny.

Sposób przygotowania:

Wieprzowina zapiekana z majonezem
Schab umyć, pokroić na kotlety,  delikatnie zbić tłuczkiem do mięsa, natrzeć solą i czarnym mielonym pieprzem.  Cebulę obrać, umyć, pokroić w cienkie plasterki. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem roślinnym. Wyłożyć spód naczynia mięsem, na to ułożyć cebulę, z wierzchu zetrzeć żółty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie posmarować   majonezem, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec.

Schab zapiekany podawać z gotowanymi lub smażonymi ziemniakami i surówką.