zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Wieprzownia w sosie kawowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny schab w sosie z kawy

Wieprzownia w sosie kawowym

Składniki:

Wieprzownia w sosie kawowym

 

  • 1 1/2 kg schabu bez kości
  • 3 cebule
  • pół główki czosnku
  • 10 dkg masła
  • 1 łyżka mąki pszennej (kopiasta)
  • 1 szkalnka mocnej kawy (bez fusów)
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano (1 łyżeczka), majeranek (1 łyżeczka)

 

Sposób przygotowania:

Wieprzownia w sosie kawowym
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle porcjami podruminić mięso. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać kawę i pół szklanki wody. Starannie wymieszać. Włożyć mięso. Doprawić przyprawami. Całość dusić pod przykryciem godzinę.