gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną kapustę z grzybami podaję jako jedno z dań wigilijnych.

Kapusta z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Kapustę kiszoną płuczemy i odcedzamy, po czym zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Grzyby dokładnie płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do czasu, aż będą miękkie. Odcedzamy. Miękką kapustę także odcedzamy, wlewamy oliwę i dodajemy grzybki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszając mocno podgrzewamy. Tak przygotowaną kapustę z grzybami podaję jako jedno z dań wigilijnych.
Kapusta z grzybami
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Kapusta z grzybami
Suszone grzyby gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Kapusta z grzybami
Do kapusty dodajemy odcedzone grzybki i przyprawy

Tagi:

kapusta