Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Wigilijna kapusta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę podajemy podczas wieczerzy.

Wigilijna kapusta z pieczarkami

Składniki:

Wigilijna kapusta z pieczarkami

 

  • 50 dag kwaszonej kapusty
  • półtorej szklanki wody
  • cebula
  • pól łyżeczki kminku
  • 3 łyżki oleju
  • 5 dag masła
  • 50 dag pieczarek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wigilijna kapusta z pieczarkami
Wrzącą wodą zalać kapustę kiszoną. Dodać kminek i gotować pod przykryciem pół godziny. Pieczarki umyć, pokroić w paski, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć na oleju razem kilka minut. Pieczarki i cebulę, dodać do kapusty, masło
i pieprz. Wszystko jeszcze razem gotować pod przykryciem
10 minut (aby odparowała woda), Pod koniec gotowania wsypać troszkę mąki.

Tagi:

kapusta