Sposób przygotowania:
Wigilijne gołąbki z grzybkami
Liście z kapusty oparzamy i odcinamy łyko. Cebulę kroimy w kostkę, prawdziwki drobno łamiemy. Ryż gotujemy z kostką rosołową. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulkę id oprowadzamy do zeszklenia, dodajemy grzybki, całość solimy i dodajemy magii, podsmażamy podlewając wodą aby zmiękły dokładnie. Ryż odsączamy. Kiedy grzybki są już miękkie dodajemy ryż i całość zasmażamy około 2 minuty doprawiając pieprzem, solą i magi. Do garnka o dużej średnicy wlewamy 3 łyżki oliwy na której rozkładamy około 4 liście kapusty. W pozostałe liście zawijamy przygotowany farsz. Gotowe gołąbki układamy w garnku, zalewamy 1l wody, solimy i dodajemy kilka kropel magii. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 60-70 minut podlewając wodą aby nie przywarły. Smacznego.