moniczkaaa_a

moniczkaaa_a

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Wigilijny barszczyk czerwony na zakwasie z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, lekki barszczyk naświęta

Wigilijny barszczyk czerwony na zakwasie z uszkami

Składniki:

Wigilijny barszczyk czerwony na zakwasie z uszkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wigilijny barszczyk czerwony na zakwasie z uszkami
Zakwas: buraki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Wsypujemy do dużego 2-3 litrowego słoja. Dodajemy pozostałe składników. Słój nakrywamy szczelnie gazą i trzymamy tak ok 2 tygodni. Barszczyk: Wodę gotujemy wraz z 0,5 litra barszczu ( można zwiększyć ilość wody i barszczu) przyprawiamy solą i pieprzem, tabasco. Podajemy z uszkami.