Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Wigilijny karp Krzysia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takiego karpia pochłaniam z przyjemnością:)

Wigilijny karp Krzysia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wigilijny karp Krzysia

 

Sposób przygotowania:

Wigilijny karp Krzysia
Karpia dokładnie czyścimy, płuczemy, odcinamy ogon i łeb, a następnie kroimy rybę na półdzwonka, które osuszamy papierowym ręcznikiem. Kilka łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy klarowane masło i gdy to się rozpuści, kładziemy rybę obtoczoną dokładnie w mące. Smażymy karpia na wolnym ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Wigilijny karp Krzysia
Karpia dokładnie czyścimy, płuczemy, odcinamy ogon i łeb, a następnie kroimy rybę na półdzwonka
Wigilijny karp Krzysia
Kilka łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy klarowane masło i gdy to się rozpuści, kładziemy rybę obtoczoną dokładnie w mące.

Tagi:

karp