Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Winna polędwica

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polędwicę umyć i pokroić na plasterki. Masło rozpuścić na dużej patelni i

Winna polędwica

Składniki:

Winna polędwica

 

  • 50 dag polędwicy wołowej
  • 3 różnokolorowe papryki
  • po 125 ml wina białego i czerwonego
  • sól
  • pieprz cayenne
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Winna polędwica
Polędwicę umyć i pokroić na plasterki. Masło rozpuścić na dużej patelni i zrumienić na nim mięso po obu stronach. Oprószyć solą oraz cayenne. polędwicę zalać winem i dusić pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki, a następnie włożyć je do mięsa. Dusić jeszcze 20 min. Podawać z zieloną sałatą.