Sposób przygotowania:
Winogronowo- brzoskwiniowy puch
Biszkopt ciemny: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy olej i ocet. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy. Biszkopt jasny: Przygotowujemy tak samo jak biszkopt ciemny. Chłodny przekrawamy na pół, albo pieczemy osobno 2 placki po 4 jajkach. Masa: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Masę krówkową miksujemy i dodajemy do niej gorącą żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl wody. Miksujemy. Dodajemy porcjami do niej ubitą śmietanę. Masę można robić z połowy składników, jest również wystarczająca wtedy jej ilość. Galaretki pomarańczowe wykonujemy jak na opakowaniu napisane. Studzimy i dodajemy do nich obrane i pokrojone na cząstki brzoskwinie. Tak samo robimy zieloną galaretkę tylko dodajemy winogrono pokrojone w kawałeczki. Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny- tężejąca galaretką z winogronem- biszkopt ciemny- tężejąca galaretka z brzoskwiniami- biszkopt jasny- masa- połamane herbatniki