mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Ciasto z winogronami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto winogronowe z masą budyniową.

Ciasto z winogronami.

Składniki:

Ciasto z winogronami.

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z winogronami.
Jajka miksujemy razem z cukrem, na puszystą masę. stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Masę wykładamy na natłuszczoną blaszkę wysypaną bułką tartą. Biszkopt pieczemy w 170 stopniach ok 30 min.
Budynie gotujemy w 3 szkl mleka i lekko studzimy. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy ugotowany budyń, ciągle miksując.Na wystudzony biszkopt kładziemy masę budyniową a na to winogrona przekrojone wzdłuż
Galaretkę przygotowujemy z 2 szkl wrzątku, ostudzamy. Gdy galaretka będzie tężeć wylewamy na wierzch. Wkładamy do lodówki na ok 2-3 godz.