Sposób przygotowania:
Ciasto z winogronami.
Jajka miksujemy razem z cukrem, na puszystą masę. stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Masę wykładamy na natłuszczoną blaszkę wysypaną bułką tartą. Biszkopt pieczemy w 170 stopniach ok 30 min.
Budynie gotujemy w 3 szkl mleka i lekko studzimy. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy ugotowany budyń, ciągle miksując.Na wystudzony biszkopt kładziemy masę budyniową a na to winogrona przekrojone wzdłuż
Galaretkę przygotowujemy z 2 szkl wrzątku, ostudzamy. Gdy galaretka będzie tężeć wylewamy na wierzch. Wkładamy do lodówki na ok 2-3 godz.
Budynie gotujemy w 3 szkl mleka i lekko studzimy. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy ugotowany budyń, ciągle miksując.Na wystudzony biszkopt kładziemy masę budyniową a na to winogrona przekrojone wzdłuż
Galaretkę przygotowujemy z 2 szkl wrzątku, ostudzamy. Gdy galaretka będzie tężeć wylewamy na wierzch. Wkładamy do lodówki na ok 2-3 godz.