Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Winogronowy raclette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Raclette z winogronem zasmakował wszystkim

Winogronowy raclette Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Winogronowy raclette

 

  • 200 gram sera raclette
  • 150 gram kiełbasy żywieckiej
  • 200 gram czerwonych winogron

Sposób przygotowania:

Winogronowy raclette
Kiełbasę i ser kroimy w średnie plastry. Winogrono dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Na patelenkach do raclette układamy po plasterku kiełbasy, a na nie po kawałku sera. Zapiekamy około 2 minut do czasu aż ser zacznie się topić. W lekko rozpuszczony ser wciskamy połówki winogrona i zapiekamy jeszcze około 2 minut.
Winogronowy raclette
Kiełbasę i ser kroimy w średnie plastry. Winogrono dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Na patelenkach do raclette układamy po plasterku kiełbasy, a na nie po kawałku sera.
Winogronowy raclette
Zapiekamy około 2 minut do czasu aż ser zacznie się topić.