Sposób przygotowania:
Frittata ze szpinakiem rzodkiewką i cieciorkąEtap 1
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i pieprzem.
Etap 2
Rzodkiewki oczyścić, pokroić w ćwiartki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu (olej z masłem).
Etap 3
Jak rzodkiewki zaczną się lekko rumienić, dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić ją.
Etap 4
Dodać grubo pokrojony szpinak i odsączoną cieciorkę, chwilę razem podsmażać.
Etap 5
Wszystko zalać jajkami.
Etap 6
Jak jajka zaczną się od spodu ścinać, wszystko posypać startym na tarce o dużych oczkach serem.
Etap 7
Całość zapiekać w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut. Można podać z dodatkiem dowolnego sosu.