dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Fritatta ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna frittata ze szpinakiem, idealna na śniadanie. Jest pożywna, prosta i szybka w przygotowaniu.

Fritatta ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fritatta ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Fritatta ze szpinakiem
Jajka dokładnie myjemy. Szpinak dokładnie płuczemy, usuwamy twarde ogonki. Blanszujemy w gorącej wodzie. Odsączamy i studzimy. Następnie drobno siekamy. Jajka dokładnie mieszamy. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekany szpinak. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Smażmy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, aż jajka dobrze się zetną. Smacznego!
Fritatta ze szpinakiem
Dokładnie umyte jajka wbijamy do miseczkii.
Fritatta ze szpinakiem
Do rozbełtanych jajek dodajemy start ser.
Fritatta ze szpinakiem
Zblanszowany szpinak odsączamy i drobno siekamy.
Fritatta ze szpinakiem
Szpinak dodajemy do jajek i doprawiamy do smaku.