Sposób przygotowania:
Wiosenna roladka z sałatą i ogórkiem kiszonymETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić na duży płat i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem. Doprawić suszonym tymiankiem. Posmarować musztardą.
ETAP 2:
Sałatę umyć, osuszyć. Liście ułożyć jeden na drugim. Na jednym z końców sałaty ułożyć kiszonego ogórka i zawinąć w liście sałaty.
ETAP 3:
Pakunek ułożyć na płacie mięso i zrolować. Zabezpieczyć wykałaczkami.
ETAP 4:
Płatki zmielić w blenderze ale niezbyt drobno. Mięso panierować w jajku i płatkach owsianych.
ETAP 5:
W rondelku mocno rozgrzać olej i przełożyć do niego roladkę. Smażyć mięso po około 5-6 minut z każdej strony często obracając aby się nie przypaliło. Przed podaniem osuszyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki,smacznego!