Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa z jajkiem
Do garnka z wodą ok 1,5 litra wkładamy umyte udko kurze. Gotujemy ok 15 min. Solimy do smaku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Kalafior myjemy i kroimy w małe różyczki. Marchewki obieramy jedne kroimy w plasterki drugie w kostkę. Seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka.
Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy groszek zielony. Zagotowujemy. Wlewamy śmietanę. Doprawiamy sola i wyciśniętym czosnkiem do smaku.
Jajka gotujemy obieramy i podajemy z zupą.
Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy groszek zielony. Zagotowujemy. Wlewamy śmietanę. Doprawiamy sola i wyciśniętym czosnkiem do smaku.
Jajka gotujemy obieramy i podajemy z zupą.