Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa do ziemniaków
Szczaw przebieramy, obrywamy ogonki następnie myjemy i kroimy. Wrzucamy do mniejszego garnka czy rondla, dodajemy masło i dusimy aż szczaw zacznie się rozpadać.
W garnku gotujemy wodę czy bulion ja miałam rosół i przekładamy uduszony szczaw do zupy. Dodajemy startą na tarce albo drobno pokrojona marchew, liść laurowy i ziele angielskie.
Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy śmietanę(można dodać więcej).
Zupę podajemy z gotowanymi jajkami do ubitych ziemniaków.
W garnku gotujemy wodę czy bulion ja miałam rosół i przekładamy uduszony szczaw do zupy. Dodajemy startą na tarce albo drobno pokrojona marchew, liść laurowy i ziele angielskie.
Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy śmietanę(można dodać więcej).
Zupę podajemy z gotowanymi jajkami do ubitych ziemniaków.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję bardzo:)