Sposób przygotowania:
Wiosenne ananasowe babeczki
Ananasy osączyć z zalewy i pokroic drobno. W jednej misce łączymy suche składniki (mąka, soda, proszek, cukier) a w drugiej mokre (maślanka, olej, jajko, zalewa ananasowa). . Mokre składniki dodajemy do suchych i delikatnie mieszamy łyżką by uzyskać w miarę jednolite, ciasto. Do ciasta dodajemy ananasa i jeszcze raz mieszamy. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami i napełniamu do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy w 200 stopniach ok. 20–25 min. Wyjąć, wystudzić. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawac cukier puder, a następnie ser. Dodac barwnik, dokładnie wymieszać. Odłożyć na godzine do lodówki. Krem przełożyć do szprycy (ale nie cały, dawać po łyżce, gdyż pod wpływem ciepła rąk przy wyciskaniu zbytnio męknie i trudno wyciskac precyzyjną trawe). Jeśli babeczki zbytnio urosły, odciąć wierzch i dekorować góre wyciskając trawe. Ozdobić kolorowymi orzechami ktore mogą zastąpić świąteczne jajeczka
marietta