iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenne buraczki z jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przystawka do obiadku lub jako zakąska

Wiosenne buraczki z jajkiem

Składniki:

Wiosenne buraczki z jajkiem

 

  • 2 szt buraki,
  • 1 łyżeczka kucharek,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt jajka,
  • dymka,
  • 2 szt korniszony,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • ocet jabłkowy,
  • Sól,
  • pieprz,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne buraczki z jajkiem
Buraczki obieramy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kucharka. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce duże oczkach. Cebulę obieramy z łupiny siekamy. Czerwona paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę i pokrojone w kosteczkę korniszony. Składniki mieszamy. Dodajemy pokrojoną dymkę . Jajka gotujemy ,obieramy i siekamy. Dodajemy do sałatki. Mieszamy. doprawiamy oliwą ,octem jabłkowym ,solą i pieprzem .Mieszamy i chłodzimy w lodówce. Podajemy zimną.