kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Wiosenne jajka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka z gęstym sosem z wiosennych warzyw

Wiosenne jajka

Składniki:

Wiosenne jajka

 

  • 5 jajek
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 125 ml śmietany 22%
  • 1,5 pęczka rzodkiewek
  • 4 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne jajka
Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, obrać, przekroić na pół. Przygotować sos: szczypiorek posiekać. Oczyścić rzodkiewki i posiekać. Rozetrzeć śmietanę z majonezem. Wymieszać z warzywami. Przyprawić według smaku. Polać ciepłe jajka. Podawać.

Tagi:

jajko jajka