EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

wiosenne jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nie tylko szybka ale również łatwa i tania

wiosenne jajka

Składniki:

wiosenne jajka

 

  • 5 jajek
  • oęczek rzodkiewek
  • 10 dag mortadeli (lub szynki)
  • keczup
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • liście sałaty do dekoracji

Sposób przygotowania:

wiosenne jajka
1. Jajka gotujemy na twardo, Zalewamy zimną wodą i studzimy. Obieramy.
przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
2. Rzodkiewki myjemy (kilka sztuk odkładamy do dekoracji), kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Mortadelę lub szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek razem z rzodkiewkami. Dodajemy keczup, majonez, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie mieszamy, masą napełniamy białka. Dekorujemy zieleniną