Sposób przygotowania:
wiosenne jajka
1. Jajka gotujemy na twardo, Zalewamy zimną wodą i studzimy. Obieramy.
przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
2. Rzodkiewki myjemy (kilka sztuk odkładamy do dekoracji), kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Mortadelę lub szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek razem z rzodkiewkami. Dodajemy keczup, majonez, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie mieszamy, masą napełniamy białka. Dekorujemy zieleniną
przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
2. Rzodkiewki myjemy (kilka sztuk odkładamy do dekoracji), kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Mortadelę lub szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek razem z rzodkiewkami. Dodajemy keczup, majonez, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie mieszamy, masą napełniamy białka. Dekorujemy zieleniną