sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Wiosenne pierożki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Wiosenne pierożki

Składniki:

Wiosenne pierożki

 

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego (mrożonego)
  • jajko
  • tłuszcz do blaszki
  • 2 marchewki
  • mały por
  • 1 dag margaryny
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne pierożki
Rozmrozić ciasto i przygotować według przepisu na opakowaniu. Radełkiem do ciasta wyciąć kwadraty w wymiarach 12x12 cm. Warzywa obrać, umyć i pokroić w cienkie paski. Udusić na margarynie i osolić. Warzywa układać po środku kwadratów, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i składać w prostokąty. Posmarować wierzch resztą jajka. Układać na natłuszczonej blaszce i piec około 15 minut na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do temperatury 250 st. Pierożki podawać na ciepło. Smacznego!