agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Hortex Wiosenne uniesienie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna wiosenna zupa, pełna słodyczy i koloru. Spełnienie zachcianek o wiosennym przebudzeniu :)

Hortex Wiosenne uniesienie

Składniki:

Hortex Wiosenne uniesienie

 

  • pęczek botwinki z małymi buraczkami Hortex bukiet jarzyn wiosenny jajka koper śmietana 12% łyżka masła

Sposób przygotowania:

Hortex Wiosenne uniesienie
Mięso gotujemy wraz z wiosennym bukietem warzyw hortexu. Botwinkę kroimy drobno (łodygi i kilka liści), a buraczki ścieramy na tarce. Wrzucamy do rondelka razem z masłem i chwilę dusimy. Następnie dodajemy do wywaru i warzyw. Gdy mięso zmięknie dodajemy roztrzepaną wcześniej z odrobiną zupy śmietanę. Osobno gotujemy jajko i podajemy pokrojone z zupą. Obficie posypujemy posiekanym koperkiem. Można także zrobić wersję bez mięsa, na samym wywarze warzywnym.

Tagi:

jajko jajka