Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Poczujmy smak wiosny czyli nowalijki!

Wiosenne ziemniaczki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne młode ziemniaczki z serem i nowalijkami to obowiązkowy punkt mojego wiosennego menu

Wiosenne ziemniaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne ziemniaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne ziemniaczki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie około 20 minut- aby były lekko twarde. Hartujemy zimną wodą, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy trochę środka, skrapiamy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie obieramy ogórka i ścieramy go wraz z dokładnie umytymi pięcioma rzodkiewkami na tarce o grubych oczkach. Dodajemy biały ser oraz posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Gorące ziemniaki napełniamy serkiem, dekorujemy rzodkiewką pokrojoną w półtalarki oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Wiosenne ziemniaczki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie około 20 minut- aby były lekko twarde. Hartujemy zimną wodą, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy trochę środka, skrapiamy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Wiosenne ziemniaczki
W tym czasie obieramy ogórka i ścieramy go wraz z dokładnie umytymi pięcioma rzodkiewkami na tarce o grubych oczkach. Dodajemy biały ser
Wiosenne ziemniaczki
Dodajemy biały ser oraz posiekany koperek i szczypiorek.
Wiosenne ziemniaczki
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.