Sposób przygotowania:
Wiosenne ziemniaczki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie około 20 minut- aby były lekko twarde. Hartujemy zimną wodą, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy trochę środka, skrapiamy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie obieramy ogórka i ścieramy go wraz z dokładnie umytymi pięcioma rzodkiewkami na tarce o grubych oczkach. Dodajemy biały ser oraz posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Gorące ziemniaki napełniamy serkiem, dekorujemy rzodkiewką pokrojoną w półtalarki oraz świeżo zmielonym pieprzem.
elzbieta8960
Bernadetta
Dla Ciebie zawsze porcyjka się znajdzie :) Zapraszam :)
elzbieta8960
Dzieki ....juz wyobrazam sobie ten smak :):)
edytaha
To ja tę poproszę :)
Bernadetta
Zapraszam :)
figga