Sposób przygotowania:
Wiosenny krem ziemniaczany z rzeżuchą
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać bulionem warzywnym i dodać masło. Ugotować do miękkości, dodać rzeżuchę, zagotować. Odstawić z palnika, lekko przestudzić, zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać. Zupę podawać z posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo, posypaną rzeżuchą. Bulion warzywny można dać z kostki, ale ja ugotowałam domowy z: marchwi, pietruszki, selera, pora, suszonej włoszczyzny i niewielkiej ilości prażonej cebulki. Doprawiłam go do smaku liściem laurowym, zielem angielskim, solą i ziarnistym pieprzem.
Dinah
2milutka
edytaha
Netka
edytaha
Dziękuję Anetko za miłe słowo :)
zbysiowa
edytaha
:)
Alex_M
edytaha
Ja robiłam ją pierwszy raz. Jest prosta, szybka i całkiem smaczna :)