Sposób przygotowania:
Wiosenny kurczak z cukinią
Kurczaka myjemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w pióra a czosnek drobno siekamy. Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy kurczaka, cebulę i czosnek. Całość lekko doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jak cebula się zeszkli, a kurczak zetnie z każdej strony to dorzucamy na patelnię posiekany seler naciowy i cukinię obraną w paski i pokrojoną na cienkie plastry. Jak cukinia jest grubsza, to można ją pokroić w kostkę, a jak jest cienka, to pokrojona na plastry będzie idealna. Całość smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu przez ok 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na samym końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z makaronem i już na talerzu posypujemy startym parmezanem