Sposób przygotowania:
Wiosenny torcik w trzech kolorach
Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową. Masa pomarańczowa: Sok przelać do rondelka. Delikatnie podgrzać. W 2 łyżkach wrzątku rozpuścić żelatynę i cienkim strumieniem wlewać do soku. Dobrze wymieszać i ostudzić. Do miski przelać jogurt i wymieszać z cukrem pudrem. Następnie po jednej łyżce dodawać jogurt do soku,cały czas mieszając ( można rózgą lub łyżką). Biszkopty przyciąć na jednym z końców aby się nie chwiały w tortownicy i wyłożyć nimi tortownicę dookoła. Następnie delikatnie przelać pomarańczową masę i wstawić na 30 minut do zamrażalnika. Masa różowa: Do garnka przełożyć dżem i dodać do niego łyżkę wody. Mieszać i ogrzewać aż dżem stanie się płynny. Dodać proszek galaretki i dobrze wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Następnie kremówkę ubić na sztywno i po łyżce dodawać ostudzony płynny dżem. Różowy krem wyłożyć na pomarańczowy i odłożyć do lodówki na kolejne 30 minut. Masa żółta: Ananasa zmiksować w blenderze. Mocno odcisnąć sok. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem. W połowie ubijania dodać szafran. Następnie dodać ananasa i delikatnie wymieszać. Nałożyć masę na masę różową przykrywając biszkopty. Odłożyć na noc do lodówki. Dekoracja: Przed podaniem udekorować owocami w dowolny sposób. Smacznego! * spożyć w ciągu jednego dnia ponieważ ananas powoduje rozpłynięcie się żółtej masy:(.
misia5
monikaT83
2milutka
edytaha
monikaT83