Sposób przygotowania:
Wirujący tort
Kruche ciasto można przygotować przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki, Przygotować krem: mleko zagotować. Mąkę rozprowadzić zimną wodą, wlać do mleka, zagotować, wystudzić. Masło, cukier i likier utrzeć. Mleko z mąką dodawać po łyżce do masła, ucierać, dodać wódkę, odstawić na 1 godz. .Biszkopt klasyczny można przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki. Ciasto wyłożyć na blachę (43x33 cm) z pergaminem, piec 10 min w temp. 220°C. Przełożyć na ściereczkę, zwinąć jakroladę, ostudzić, rozwinąć i Biszkopt posmarować kremem, i pokroić wzdłuż na 7 równych pasków. 1 pasek zwinąć, ustawić pośrodku kruchego spodu, następne owijać dookoła. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozprowadzić na torcie. Tort ozdobić.Kruche ciasto: https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy,130547.htmlBiszkopt klasyczny: https://gotujmy.pl/biszkopt-klasyczny,przepisy,130546.html
edytaha
blanko
edytaha napisał(a):
edytaha
Fajnie, czekam z niecierpliwością :)
edytaha
No i co z tym rysunkiem?
blanko
edytaha napisał(a):